Kako masovno prestati pratiti na Instagramu

Kreirano 28 veljače, 2024
masovno prestanak praćenja instagrama

U digitalnoj eri, platforme društvenih medija poput Instagrama postale su sastavni dio osobnog brendiranja, umrežavanja i otkrivanja sadržaja. Kao netko tko je proveo dosta vremena njegujući prisutnost na mreži, naučio sam koliko je važno organizirati feedove svojih društvenih medija, osobito na Instagramu. U ovom postu na blogu vodit ću vas kroz nijanse pojednostavljivanja vaših Instagram pratitelja tako što ću vas naučiti kako masovno prestati pratiti na Instagramu.

Zašto je pojednostavljenje vaših Instagram pratitelja važno

Kako sam širio svoj Instagram račun, shvatio sam da moja lista sljedbenika nije samo broj. To je odabrana zajednica koja se odražava na moj osobni brend. Posjedovanje pojednostavljenog popisa sljedbenika osigurava da se bavim sadržajem koji je relevantan za moje interese i vrijednosti. Štoviše, lista sljedbenika bez nereda pomaže u smanjenju buke – nevažnih postova koji često mogu zatrpati nečiji feed i odvratiti ga od istinskih veza i sadržaja.

U početku nisam puno pazio koga pratim. Međutim, s vremenom sam primijetio da je moj feed ispunjen objavama koje nisam smatrao privlačnim ili relevantnim. To je dovelo do smanjenja kvalitete mog iskustva na društvenim mrežama. Tada sam shvatio važnost racionalizacije svojih sljedbenika – kako bih poboljšao kvalitetu svog feeda i osigurao da sam povezan samo s pojedincima i robnim markama koji dodaju vrijednost mom iskustvu na društvenim medijima.

Pojednostavljanje nije samo poboljšanje sadržaja na vašem feedu. Također se radi o održavanju povoljnog omjera sljedbenika prema broju sljedbenika, što se često smatra metrikom taštine, ali može biti važno za one koji žele izgraditi snažnu online prisutnost. Visok omjer može prikazati osjećaj autoriteta ili utjecaja. Stoga čin prestanka praćenja postaje strateški potez u poboljšanju nečijeg položaja na društvenim mrežama.

Razumijevanje pravila praćenja i prestanka praćenja na Instagramu

Prije nego što počnete razmišljati o tome kako masovno prestati pratiti na Instagramu, ključno je razumjeti pravila koja Instagram ima za praćenje i prestanak praćenja računa. Instagram nameće ograničenja za sprječavanje neželjene pošte, a ta je ograničenja važno znati kako biste izbjegli moguće kazne ili čak privremenu zabranu.

Instagramov algoritam dizajniran je za otkrivanje neobičnih aktivnosti, poput praćenja ili prestanka praćenja velikog broja računa u kratkom razdoblju. Vjeruje se da Instagram omogućuje korisniku da prati ili prestane pratiti određeni broj računa po satu ili po danu, iako točne brojke nisu službeno objavljene. Prekoračenje ovih ograničenja može označiti vaš račun kao neželjenu poštu, što dovodi do blokada radnji koje vas sprječavaju da pratite ili prestanete pratiti korisnike na postavljeno razdoblje.

Prema svom iskustvu, otkrio sam da je najbolje igrati na sigurno i rasporediti proces prestanka praćenja na nekoliko dana ili čak tjedana, ovisno o broju računa koje namjeravate prestati pratiti. To pomaže da ostanete ispod radara Instagrama i održavate dobru reputaciju svog računa. Imajte na umu da ova pravila nisu uspostavljena samo kako bi frustrirali korisnike, već kako bi zajednica ostala autentična i smanjio utjecaj botova i pošiljatelja neželjene pošte.

Kako masovno prestati pratiti na Instagramu

Dakle, kako masovno prestati pratiti na Instagramu? Sama platforma ne pruža izravnu značajku grupnog prestanka praćenja računa. To znači da ako želite prestati pratiti značajan broj računa, morat ćete to učiniti ručno ili potražiti pomoć od alata trećih strana, o čemu ću raspravljati kasnije u ovom postu.

Ručni postupak uključuje odlazak na vaš profil, dodirivanje popisa "Praćeno", a zatim ručni odabir svakog računa koji želite prestati pratiti. Iako je ova metoda jednostavna, može biti nevjerojatno dugotrajna, pogotovo ako pratite tisuće računa.

Unatoč nedostatku ugrađene značajke za masovno prestanak praćenja, kreativni korisnici smislili su razne strategije kako bi proces učinili učinkovitijim. Neki od njih uključuju kategorizaciju računa koje pratite prema niši ili interesu i sustavno prestanak praćenja grupa računa koji više nisu u skladu s vašim trenutnim interesima. Ovaj postupni pristup može učiniti zadatak manje zastrašujućim, a istovremeno vas držati unutar ograničenja aktivnosti Instagrama.

Korak po korak vodič za prestanak praćenja na Instagramu

Ako ste odlučili da je ručno prestanak praćenja put kojim ste spremni krenuti, evo korak po korak vodiča za prestanak praćenja na Instagramu koji sam smatrao učinkovitim:

  1. Pristupite svom popisu za praćenje: otvorite svoj Instagram profil, dodirnite "Praćenje" i vidjet ćete popis računa koje pratite.
  2. Procijenite svaki račun: Počnite od vrha ili dna popisa i dodirnite svaki račun kako biste procijenili želite li ih i dalje pratiti.
  3. Prestani pratiti: Ako odlučite da račun više ne odgovara vašem feedu, jednostavno dodirnite gumb "Pratim" pored njegovog imena, koje će se promijeniti u "Prati" nakon što prestanete pratiti.

Ponovite ove korake za svaki račun koji želite prestati pratiti. Ne zaboravite uzeti pauze kako biste izbjegli aktiviranje Instagramovih filtera neželjene pošte. Predlažem da prestanete pratiti nekoliko računa, a zatim napravite kratku pauzu prije nastavka. To je spor proces, ali je najsigurniji način za prestanak praćenja bez upotrebe alata trećih strana.

Najbolje prakse za masovno prestanak praćenja na Instagramu


Kada budete spremni očistiti svoj Instagram račun, razmotrite najbolje prakse za masovno prestanak praćenja. Ove prakse osiguravaju da zadržite pozitivnu sliku i izbjegnete potencijalne posljedice Instagrama.

Prvo, budite selektivni u pogledu toga koga prestajete pratiti. Razmislite je li sadržaj još uvijek relevantan za vas i dodaje li veza ikakvu vrijednost. Bolje je prestati pratiti račune koji su neaktivni, više ne objavljuju sadržaj koji vas zanima ili se jednostavno ne bave vašim sadržajem.

Drugo, budite postupni u svom pristupu. Kao što je ranije spomenuto, prebrzo prestanak praćenja previše računa može izazvati zastavice na vašem računu. Rasporedite proces prestanka praćenja na dane ili tjedne.

Na kraju, ponovno procijenite svoje sljedeće navike. Kako biste spriječili potrebu za budućim masovnim prestankom praćenja, bolje razmislite koga uopće pratite. Pratite račune koji su u skladu s vašim interesima ili doprinose vašem Instagram iskustvu na smislen način.

masovno prestanak praćenja instagrama

Alati i aplikacije za masovno prestanak praćenja na Instagramu

Za one koji traže učinkovitiji način za prestanak praćenja računa na Instagramu, postoji nekoliko alata i aplikacija trećih strana dizajniranih za pomoć pri masovnom prestanku praćenja. Ovi alati mogu uštedjeti vrijeme i automatizirati dio procesa, ali dolaze s rizicima.

Neki popularni alati uključuju aplikacije kao što su "Followers & Unfollowers" i "Unfollow Users". Te vam aplikacije obično omogućuju da vidite koga pratite, a tko vas ne prati i pružaju način da prestanete pratiti više računa odjednom.

Međutim, moram vas upozoriti da korištenje takvih alata može biti rizično. Uvjeti pružanja usluge Instagram zabranjuju korištenje aplikacija trećih strana za automatizaciju radnji na vašem računu. Ako se otkrije, to bi moglo dovesti do privremene ili trajne zabrane vašeg računa. Ako odlučite koristiti ove alate, učinite to na vlastitu odgovornost i provjerite da ne kršite pravila Instagrama.

Alternative masovnom prestanku praćenja na Instagramu

Ako vam se ideja o masovnom prestanku praćenja računa ne sviđa ili ste zabrinuti zbog potencijalne reakcije Instagrama, postoje alternative koje možete razmotriti.

Jedna takva alternativa je korištenje značajke "Isključi zvuk" na Instagramu. To vam omogućuje da sakrijete postove ili priče s određenih računa bez da ih prestanete pratiti. Isključivanjem računa s kojih ne želite vidjeti sadržaj, možete učinkovito pojednostaviti svoj feed bez smanjenja broja sljedbenika.

Druga strategija je stvoriti popis "Bliskih prijatelja" za vaše priče. Na taj način možete dijeliti osobniji ili ciljani sadržaj s odabranom grupom sljedbenika, osiguravajući da oni koji su najviše angažirani s vašim računom vide vaša najvažnija ažuriranja.

Ove alternative mogu pomoći u održavanju čišćeg, relevantnijeg feeda bez pribjegavanja prestanku praćenja velikog broja računa.

Kako prestati pratiti sve na Instagramu

U nekim slučajevima možete odlučiti početi ispočetka i prestati pratiti sve na svom Instagram računu. Ovo je ekstremna mjera i treba je pažljivo razmotriti jer će značajno promijeniti vašu prisutnost na društvenim mrežama.

Da biste prestali pratiti sve na Instagramu, slijedili biste iste korake kao u priručniku za prestanak praćenja, ali biste to primijenili na svaki pojedinačni račun koji pratite. Ovo je naporan proces i mora se raditi s oprezom kako biste izbjegli ograničenja prestanka praćenja na Instagramu.

Ako prestajete pratiti sve, preporučujem da objasnite svoju odluku u objavi ili priči svojim pratiteljima. Transparentnost može pomoći u ublažavanju svih nesporazuma i održavanju vaših odnosa na platformi.

Prestanite pratiti bonton na Instagramu

Prestanak praćenja na Instagramu ponekad se može shvatiti kao negativna radnja, pogotovo ako se čini u velikom broju. Kako biste održali dobar bonton, razmotrite nekoliko ključnih točaka.

Prvo, vodite računa o tome kako bi se moglo shvatiti vaše prestanak praćenja. Ako prestajete pratiti nekoga s kim ste osobno povezani, možda bi bilo vrijedno poslati mu poruku u kojoj ćete objasniti svoju odluku da odnos ostane netaknut.

Drugo, izbjegavajte sudjelovanje u shemama "sljedi za slijedi". To može dovesti do napuhanog broja pratitelja uz malo angažmana i na kraju će zahtijevati da kasnije prestanete pratiti veliki broj računa.

Na kraju, usredotočite se na izgradnju istinskih veza, a ne samo na brojeve. Povežite se sa sljedbenicima koji stupaju u interakciju s vašim sadržajem i uzvratite zanimanjem za njihove objave. Time se gradi značajnija zajednica na Instagramu.

Zaključak

Pojednostavljanje vaših Instagram pratitelja može uvelike poboljšati vaše iskustvo na društvenim mrežama. Bez obzira odlučite li ručno prestati pratiti račune, koristiti alate trećih strana ili upotrijebiti alternative kao što je isključivanje zvuka, bitno je da to učinite promišljeno i u skladu sa smjernicama koje postavlja Instagram. Ne zaboravite prestati slijediti bonton i razmislite o utjecaju na vaše online odnose i osobni brend. Ako budete strateški i puni poštovanja, možete održati živopisnu i privlačnu prisutnost na Instagramu koja doista odražava tko ste i do čega vam je stalo.

Kretanje krajolikom društvenih medija može biti složeno, ali s pravim pristupom možete ovladati umijećem održavanja čistog, privlačnog i autentičnog Instagram feeda.

Za masovno prestanak praćenja na Instagramu možete koristiti aplikacije trećih strana ili proširenja preglednika posebno dizajnirana za tu svrhu. Ovi alati obično vam omogućuju da prestanete pratiti više računa odjednom, štedeći vam vrijeme i trud. Međutim, važno je oprezno koristiti ove alate i osigurati da su u skladu s Instagramovim uvjetima pružanja usluge kako biste izbjegli potencijalne rizike za svoj račun.

Da, postoje potencijalni rizici povezani s masovnim prestankom praćenja na Instagramu. Korištenje aplikacija trećih strana ili proširenja preglednika za masovno prestanak praćenja može prekršiti uvjete usluge Instagrama, što može rezultirati privremenom ili trajnom obustavom vašeg računa. Osim toga, iznenadne i značajne promjene u vašoj pratećoj aktivnosti mogu pokrenuti Instagramove algoritme i podići zastavice, potencijalno utječući na vidljivost ili angažman vašeg računa.

Iako sam Instagram ne nudi ugrađenu značajku za masovno prestanak praćenja, možete ručno prestati pratiti više računa posjetom svakom profilu pojedinačno. Međutim, ovaj postupak može biti dugotrajan, osobito ako pratite velik broj računa. Alternativno, možete povremeno pregledati svoj popis za praćenje i selektivno prestati pratiti račune kako biste učinkovitije upravljali popisom za praćenje.