Kako oporaviti Facebook račun: vodič korak po korak

Kreirano 1 listopada, 2024
Facebook

Gubitak pristupa vašem Facebook računu može se osjećati neodoljivo, pogotovo ako se oslanjate na njega za društvene veze, posao ili komunikaciju. Bilo da vam je račun hakiran, zaboravili ste lozinku ili ste bili zaključani iz sigurnosnih razloga, Facebook nudi nekoliko načina da vam pomogne oporaviti svoj račun. Ovaj članak će pokriti najučinkovitije metode za oporavak Facebook računa, od ponovnog postavljanja lozinke do korištenja pouzdanih kontakata. Slijedeći ove korake, brzo ćete se vratiti na mrežu i uz minimalne probleme.

Ponovno postavljanje vaše Facebook lozinke

Jedan od najčešćih načina za oporavak vašeg Facebook računa je ponovno postavljanje lozinke. Započnite navigacijom do Facebook stranice za prijavu i klikom na "Zaboravljena lozinka?" link. Facebook će od vas tražiti da unesete svoju adresu e-pošte ili telefonski broj povezan s računom. Nakon što pošaljete svoje podatke, primit ćete kontrolni kod putem e-pošte ili SMS-a, koji možete koristiti za izradu nove lozinke. Svakako odaberite jaku lozinku koja kombinira slova, brojke i simbole kako biste povećali sigurnost.

Korištenje pouzdanih kontakata za oporavak računa

Ako ste na svom Facebook računu postavili pouzdane kontakte, oni vam mogu pomoći da ponovno dobijete pristup. Nakon odabira opcije "Zaboravljena lozinka?" opciju i slijedeći upute odaberite korištenje svojih pouzdanih kontakata koji će vam pomoći oporaviti račun. Facebook će poslati poseban kod vašim pouzdanim kontaktima, koji ga zatim mogu podijeliti s vama. Unosom koda ponovno ćete moći pristupiti svom računu.

Oporavak hakiranog Facebook računa

Ako je vaš Facebook račun hakiran, važno je brzo djelovati. Prvo idite u Facebook centar za pomoć i odaberite "Moj račun je ugrožen." Facebook će od vas tražiti da unesete svoju e-poštu ili telefonski broj i zadnju lozinku koje se sjećate. Nakon što potvrdite svoj identitet, možete poništiti lozinku i vratiti kontrolu nad svojim računom. Također je dobra ideja omogućiti dvofaktorsku autentifikaciju za dodatnu sigurnost u budućnosti.

Kontaktiranje Facebook podrške za dodatnu pomoć

U nekim slučajevima možda nećete moći oporaviti svoj račun standardnim metodama. Ako se to dogodi, možete se obratiti Facebookovom timu za podršku za pomoć. Kada ispunite obrazac zahtjeva s pojedinostima o svom problemu, Facebook može zatražiti dodatne informacije poput identifikacije kako bi potvrdio da račun pripada vama. Iako ovaj postupak može potrajati nekoliko dana, to je učinkovit način za oporavak računa kada ništa drugo ne uspije.

Zaključak

Oporavak vašeg Facebook računa je jednostavan postupak ako slijedite prave korake. Bilo da poništavate lozinku, koristite pouzdane kontakte ili se oporavljate od hakiranja, Facebook nudi više metoda koje će vam pomoći da ponovno dobijete siguran pristup. Obavezno poduzmite preventivne mjere kao što je postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti kako biste izbjegli probleme u budućnosti. Ako ostanete informirani i proaktivni, možete smanjiti smetnje i osigurati sigurnost svog računa.

facebook

Ako više nemate pristup e-pošti ili telefonskom broju povezanom s vašim Facebook računom, možete upotrijebiti opciju "Više nemate pristup ovim?" opciju na stranici za oporavak. Facebook vas može tražiti da navedete novu metodu kontakta i potvrdite svoj identitet alternativnim sredstvima, kao što je odgovaranje na sigurnosna pitanja ili potvrda pouzdanih kontakata.

Kako biste spriječili hakiranje vašeg Facebook računa, omogućite dvofaktorsku autentifikaciju (2FA). Ovo dodaje dodatnu razinu sigurnosti zahtijevajući kod uz vašu lozinku prilikom prijave s novih uređaja. Redovito ažurirajte svoju lozinku i izbjegavajte korištenje iste lozinke na više platformi.

Da, još uvijek možete oporaviti svoj račun ako ste zaboravili lozinku, ali niste postavili pouzdane kontakte. Jednostavno koristite standardni postupak oporavka klikom na "Zaboravljena lozinka?" i slijedite upute za primanje veze za poništavanje putem registrirane e-pošte ili telefonskog broja.