Kako poslati kolute sebi na Instagram. (Ažuriraj!)

Kreirano 7 ožujka, 2024
Pošaljite kolute sebi

Kao strastveni korisnik Instagrama, uvijek sam u potrazi za novim značajkama i načinima da poboljšam svoje iskustvo na platformi. Nedavno sam otkrio izvrstan trik koji mi omogućuje slanje kolutova samom sebi na Instagramu. Ova značajka mi je promijenila igru jer mi omogućuje da s lakoćom spremam i dijelim svoje omiljene role. U ovom ću članku podijeliti s vama zašto želite sami sebi poslati kolute, kako to učiniti korak po korak, prednosti ove značajke, kreativne načine korištenja poslanih koluta, rješavanje uobičajenih problema i druge načine spremite i podijelite role na Instagramu.

Zašto biste sami sebi htjeli slati role?

Možda se pitate zašto bih sebi želio slati role na Instagram? Pa, postoji nekoliko razloga zašto ova značajka može biti nevjerojatno korisna. Prvo, slanjem kolutova sebi, možete ih jednostavno spremiti za kasnije gledanje. Instagramov algoritam se stalno mijenja, a koluti koje vidite danas mogli bi sutra biti zakopani u vašem feedu. Slanjem kolutova sebi osiguravate lak pristup njima kad god poželite.

Drugo, slanje kolutova samom sebi omogućuje vam da pripremite zbirku svojih omiljenih sadržaja. Bilo da se radi o smiješnim videozapisima, inspirativnim citatima ili korisnim uputama, možete stvoriti personaliziranu biblioteku rola koje možete ponovno posjetiti kad god vam zatreba nešto drugo ili neka inspiracija. Ovo može biti posebno korisno za kreatore sadržaja koji žele proučavati i učiti od tehnika drugih kreatora.

Kako poslati kolute sebi na Instagram

Sada kada smo razumjeli prednosti slanja kolutova sami sebi, zaronimo u vodič korak po korak o tome kako to učiniti. Proces je relativno jednostavan i može se izvršiti u samo nekoliko dodira. Evo kako:

  1. Otvorite aplikaciju Instagram na svom mobilnom uređaju i dođite do koluta koji želite poslati sebi.
  2. Dodirnite ikonu s tri točke (…) koja se nalazi u donjem desnom kutu koluta.
  3. U opcijama koje se pojave dodirnite gumb "Pošalji na".
  4. U traku za pretraživanje upišite svoje korisničko ime i odaberite ga iz prijedloga.
  5. Dodirnite gumb "Pošalji" i eto! Kolut će biti poslan u vaše izravne poruke.

Možete li slati kolutove sebi na Instagram?

Apsolutno! Instagram vam omogućuje slanje kolutova samom sebi kao što biste ih poslali bilo kojem drugom korisniku na platformi. Ova značajka nije ograničena ni na vaš vlastiti sadržaj. Možete slati kolute koje su izradili drugi korisnici, sve dok su njihovi računi javni. Ovo otvara svijet mogućnosti za spremanje i dijeljenje sadržaja koji vam se sviđa.

Prednosti slanja kolutova sebi

Slanje kolutova sebi na Instagram nudi nekoliko prednosti. Prvo, omogućuje vam stvaranje osobne kolekcije vaših omiljenih sadržaja. Bilo da se radi o smiješnim videozapisima, informativnim uputama ili zadivljujućim vizualima, možete organizirati biblioteku koja odražava vaše interese i sklonosti.

Drugo, slanje kolutova sebi osigurava lak pristup sadržaju koji volite, čak i ako ostane zakopan u vašem feedu ili nestane sa stranice za istraživanje. Ovo je osobito korisno za kreatore sadržaja koji žele proučavati tehnike drugih kreatora i učiti od njih. Spremanjem kolutova za sebe, možete im se vratiti kad god trebate inspiraciju ili želite analizirati određene aspekte sadržaja.

Na kraju, slanje kolutova samom sebi omogućuje vam jednostavno dijeljenje s drugima. Možda ste naletjeli na kolut za koji mislite da bi se svidio vašem prijatelju ili želite prikazati svoj omiljeni sadržaj u prezentaciji ili postu na blogu. Ako vam se koluti pošalju u vaše izravne poruke, možete ih jednostavno proslijediti drugima ili preuzeti za izvanmrežnu upotrebu.

Kreativni načini korištenja poslanih kolutova

Sada kada znate kako sami sebi slati kolute i koje prednosti nudi, istražimo neke kreativne načine korištenja ove značajke:

  1. Napravite osobnu ploču raspoloženja: ako ste umjetnik ili dizajner, možete upotrijebiti poslane kolute za pripremu ploče raspoloženja za svoj sljedeći projekt. Spremite kolute koji vas inspiriraju, bilo da se radi o paletama boja, uzorcima ili umjetničkim tehnikama.
  2. Podijelite sadržaj sa svojim timom: Ako radite na zajedničkom projektu, slanje kolutova sebi može biti sjajan način za dijeljenje sadržaja sa svojim timom. Možete jednostavno proslijediti kolutove svojim kolegama, osiguravajući da su svi na istoj stranici.
  3. Planirajte svoju strategiju sadržaja: kao kreator sadržaja, važno je biti u tijeku s najnovijim trendovima i tehnikama. Slanjem kolutova sebi možete stvoriti biblioteku nadahnuća koja vam može pomoći u planiranju strategije sadržaja i ostati ispred krivulje.
  4. Stvorite odabrani feed: Ako želite izgraditi kohezivan i vizualno privlačan Instagram feed, slanje kolutova samom sebi može biti sjajan način za odabir sadržaja koji je u skladu s vašom estetikom. Možete proučavati role i analizirati što ih čini vizualno privlačnima, a zatim primijeniti ta načela na vlastiti sadržaj.
Pošaljite kolute sebi 2

Rješavanje uobičajenih problema prilikom slanja kolutova sebi

Iako je slanje kolutova samom sebi na Instagram općenito nesmetan proces, možda ćete se susresti s nekim uobičajenim problemima. Evo nekoliko savjeta za rješavanje problema koji će vam pomoći da ih prevladate:

  1. Spora internetska veza: Ako imate sporu internetsku vezu, slanje koluta može potrajati dulje. Provjerite jeste li povezani na stabilnu Wi-Fi mrežu ili pokušajte poslati kolut kada budete imali bolju vezu.
  2. Ažuriranja aplikacije: Instagram često izdaje ažuriranja za poboljšanje performansi aplikacije i ispravljanje grešaka. Ako imate problema sa slanjem kolutova sebi, provjerite imate li najnoviju verziju aplikacije instaliranu na svom uređaju.
  3. Postavke računa: Provjerite dopuštaju li vam postavke računa primanje izravnih poruka od vas samih. Idite na postavke svog računa i provjerite opcije privatnosti kako biste bili sigurni da možete slati i primati poruke sa svog računa.

Drugi načini za spremanje i dijeljenje kolutova na Instagramu

Iako je slanje kolutova sebi prikladan način za spremanje i dijeljenje sadržaja, postoje i druge metode koje također možete istražiti. Evo nekoliko alternativa:

  1. Spremite u svoje zbirke: Instagram vam omogućuje spremanje kolutova u vaše zbirke, koje su u biti mape u koje možete kategorizirati i organizirati svoj spremljeni sadržaj. Jednostavno dodirnite ikonu knjižne oznake ispod koluta i odaberite zbirku u koju ga želite spremiti.
  2. Podijelite u svojoj priči: Ako želite podijeliti kolut sa svojim pratiteljima, to možete učiniti tako da ga objavite u svojoj Instagram priči. Dodirnite ikonu papirnatog aviona ispod koluta i odaberite opciju "Dodaj objavu svojoj priči".
  3. Preuzmite kolut: ako želite imati lokalnu kopiju koluta na svom uređaju, možete ga preuzeti. Postoje razne aplikacije i web stranice trećih strana koje vam omogućuju preuzimanje Instagram videa. Međutim, budite oprezni kada koristite aplikacije trećih strana i provjerite jesu li pouzdane i sigurne.

Zaključak

Slanje kolutova sebi na Instagram moćna je značajka koja vam omogućuje spremanje i dijeljenje vašeg omiljenog sadržaja s lakoćom. Bez obzira želite li organizirati biblioteku inspiracije, dijeliti sadržaj sa svojim timom ili planirati svoju strategiju sadržaja, ova značajka će vas pokriti. S detaljnim vodičem i savjetima za rješavanje problema koji se nalaze u ovom članku, u trenu ćete si slati role kao profesionalac. Stoga samo naprijed, pokušajte i otključajte puni potencijal Instagramove značajke koluta. Sretno dijeljenje!

Da, možete sebi poslati kolut na Instagram koristeći sljedeće korake:

  1. Otvorite aplikaciju Instagram i idite na svoj profil.
  2. Pronađite kolut koji želite poslati sebi.
  3. Dodirnite kolut da biste ga otvorili.
  4. Ispod koluta dodirnite ikonu papirnatog aviona (gumb za dijeljenje).
  5. U odjeljku "Pošalji" odaberite "Podijelite sa svojom pričom".
  6. Dodirnite "Pošalji" i kolut će biti poslan vašoj vlastitoj priči.
  7. Nakon što se nađe na vašoj priči, možete je pogledati kasnije u bilo kojem trenutku.

Od posljednjeg ažuriranja, Instagram nema izravnu značajku za spremanje kolutića u foto-aparat vašeg telefona. Međutim, možete koristiti aplikacije trećih strana ili značajke snimanja zaslona na svom uređaju kako biste snimili kolut i spremili ga na svoj telefon.

Trenutačno Instagram nema značajku koja vam omogućuje slanje koluta nekom drugom i sebi istovremeno. Ako želite spremiti kolut za sebe, možete ga poslati u svoju priču, a zatim ga podijeliti s drugima iz svoje priče.