Kako pronaći objave koje vam se sviđaju na Instagramu

Kreirano 6 ožujka, 2024
pronađite postove koji vam se sviđaju

Kao strastveni korisnik Instagrama, pretražio sam svoj priličan udio objava, dvaput dodirnuvši sadržaj koji mi se sviđa. Ali bilo je bezbroj puta kada sam poželio ponovno pogledati određenu objavu koja mi se svidjela samo da bih shvatio da ponovno pronalaženje nije tako jednostavno kao što bi se moglo pomisliti. Stoga sam odlučio zaroniti duboko u svijet Instagrama kako bih otkrio kako pronaći objave koje mi se sviđaju kao profesionalac. U ovom opsežnom vodiču podijelit ću svoja otkrića i tehnike koje će vam pomoći da se krećete labirintom Instagrama kako biste ponovno otkrili one dragulje koje ste nekoć cijenili.

Uvod u pronalaženje lajkanih objava na Instagramu

Instagram se razvio iz jednostavne aplikacije za dijeljenje fotografija u dinamičnu platformu društvenih medija. Kako je rastao, tako su se povećavale i njegove značajke, a jedna posebno zanimljiva značajka bila je mogućnost 'lajkanja' objava. Međutim, donedavno je pronalaženje tih postova koji su im se svidjeli bio glomazan proces. Ali, ne bojte se kolege Instagrammeri, jer naučio sam detalje ovog zadatka.

Kad 'lajkate' objavu na Instagramu, to je način bavljenja sadržajem koji vam odgovara. Bilo da se radi o fotografiji koja oduzima dah, pametnom memeu ili ažuriranju prijatelja, ovo su trenuci koje ste željeli pratiti. U početku se činilo da će ti lajkani postovi samo nestati u eter digitalnog sadržaja, ali zapravo su svi tamo, skriveni u dubinama vašeg Instagram računa.

Zašto je važno pronaći objave koje vam se sviđaju na Instagramu

Mogućnost pronalaženja objava koje vam se sviđaju na Instagramu može biti nevjerojatno korisna iz nekoliko razloga. Prvo, služi kao osobni izbor sadržaja koji je prilagođen vašim interesima. S vremenom ova kolekcija postova koji vam se sviđaju može odražavati vaš ukus i sklonosti koji se mijenjaju.

Drugo, za kreatore sadržaja i utjecajne osobe, razumijevanje onoga što vam se sviđalo u prošlosti može informirati vašu buduću strategiju sadržaja. Analizirajući objave koje vam se sviđaju, možete identificirati trendove i stilove sadržaja koji su u skladu s interesima vaše publike.

Na kraju, postovi koji vam se sviđaju mogu poslužiti kao skladište inspiracije. Bilo da ste grafički dizajner koji traži sheme boja, fitness entuzijast koji prati ideje za vježbanje ili jednostavno netko tko uživa u kolekciji omiljenih memeova, jednostavan pristup ovim postovima koji vam se sviđaju neprocjenjiv je.

Korištenje aplikacije Instagram za pronalaženje objava koje vam se sviđaju

U prošlosti su korisnici Instagrama mogli pronaći postove koji im se sviđaju tako da odu u postavke i pristupe popisu postova koji su im se svidjeli. Međutim, Instagram je u međuvremenu ažurirao aplikaciju i ova značajka više nije dostupna na isti način. Ali nemojte očajavati; još uvijek postoje metode za dohvaćanje tih informacija.

Prvi korak je otići na stranicu svog profila u aplikaciji Instagram. Odatle dodirnite ikonu hamburgera (tri vodoravne crte) u gornjem desnom kutu, što će prikazati izbornik. Zatim ćete htjeti odabrati "Vaša aktivnost", gdje je Instagram konsolidirao većinu vaših interakcija u aplikaciji.

Unutar "Vaše aktivnosti" možete pronaći odjeljak s pojedinostima o vašim interakcijama. Iako je Instagram uklonio jednostavan odjeljak "Postovi koje ste lajkali", još uvijek možete koristiti ovo područje da biste dobili uvid u svoje aktivnosti, uključujući lajkove, ali zahtijeva malo više kopanja.

Korištenje alata trećih strana za pronalaženje objava koje vam se sviđaju na Instagramu

Budući da su izvorne značajke Instagrama donekle ograničene, uskočili su alati trećih strana kako bi popunili prazninu. Ove su aplikacije osmišljene kako bi vam pružile veću kontrolu nad vašim iskustvom na Instagramu, uključujući praćenje objava koje vam se sviđaju.

Prije nego što počnete koristiti alate trećih strana, ključno je biti oprezan. Uvijek provjerite jesu li alati koje koristite ugledni i poštuju vašu privatnost i podatke. Također je vrijedno napomenuti da davanje ovim alatima pristupa vašem Instagram računu ponekad može prekršiti uvjete usluge Instagrama, što potencijalno može dovesti do ograničenja ili zabrane vašeg računa.

Sada, pod pretpostavkom da ste pronašli siguran i pouzdan alat, postupak obično uključuje povezivanje vašeg Instagram računa s aplikacijom. Nakon povezivanja, ovi alati mogu pružiti detaljnu analitiku, uključujući popis objava koje ste lajkali. Neki popularni alati koji nude ovu funkciju uključuju Later, Iconosquare i Hootsuite. Međutim, njihove se mogućnosti mogu promijeniti na temelju ažuriranja API-ja za Instagram, stoga je uvijek dobro provjeriti trenutno stanje značajki.

Napredne tehnike za pronalaženje lajkanih objava na Instagramu

Za one koji su malo upućeniji u tehnologiju, postoje napredne tehnike koje se mogu koristiti za pronalaženje objava koje vam se sviđaju na Instagramu. Oni mogu varirati od korištenja Instagramovog alata za preuzimanje podataka do složenijih metoda koje uključuju API pozive, koje su općenito prikladnije za programere ili one koji dobro razumiju programiranje.

Alat za preuzimanje podataka, kojem možete pristupiti iz postavki Instagrama, omogućuje vam da zatražite datoteku koja sadrži različite podatke s vašeg računa, uključujući lajkove. Nakon što preuzmete i izdvojite ovu datoteku, možete pretraživati podatke kako biste pronašli postove koji su vam se svidjeli. Ovdje je izazov to što podaci nisu prikazani na način koji je najlakši za korištenje i može potrajati neko vrijeme da ih pregledate.

Za one koji su upoznati s API-jima, Instagramov Graph API može se koristiti za dohvaćanje postova koji su se sviđali korisniku. Ova metoda zahtijeva račun razvojnog programera na Facebooku, budući da je API za Instagram dio API-ja za Facebook Graph. Također ćete se morati pridržavati Instagramovih smjernica za korištenje API-ja i možda ćete morati poslati svoju prijavu na pregled prije nego dobijete pristup ovim podacima.

pronađite postove koji vam se sviđaju 2

Savjeti i trikovi za učinkovito pretraživanje na Instagramu

Čak i bez oslanjanja na napredne tehnike ili alate trećih strana, postoji nekoliko savjeta i trikova za učinkovito pretraživanje na Instagramu. Prvi savjet je učinkovito korištenje funkcije pretraživanja. Pamteći određene hashtagove, korisnička imena ili ključne riječi povezane s objavom koja vam se sviđa, možete značajno suziti svoju pretragu.

Još jedan trik je iskoristiti svoje spremljene objave. Kada naiđete na objavu koja vam se sviđa, razmislite o tome da je spremite i označite da vam se sviđa. Na taj način ga kasnije lako možete pronaći u odjeljku 'Spremljeno' na vašem profilu. Možete čak organizirati svoje spremljene objave u zbirke kako biste ih lakše pregledali.

Na kraju, možete pratiti postove koji vam se sviđaju snimanjem zaslona ili bilježenjem pojedinosti posta. Iako je ovo više ručni postupak, on osigurava da imate lako dostupnu evidenciju objava koje su vam važne, neovisno o bilo kakvim promjenama koje Instagram može učiniti na svojim značajkama.

Kako pronaći kontakte na Instagramu

Pronalaženje kontakata na Instagramu drugačiji je, ali povezan zadatak. Ako želite proširiti svoju mrežu ili se ponovno povezati s ljudima koje poznajete, Instagram nudi nekoliko načina za pronalaženje kontakata. Prvo, možete sinkronizirati popis kontakata svog telefona s Instagramom, što će omogućiti aplikaciji da predloži osobe koje možda poznajete. To se radi putem značajke 'Otkrij osobe', koja se može pronaći u postavkama vašeg profila.

Drugo, traku za pretraživanje možete koristiti za traženje prijatelja upisivanjem njihovog imena ili korisničkog imena. Ako niste sigurni u njihovo točno korisničko ime, možete pokušati potražiti varijacije ili čak pregledati sljedbenike zajedničkih prijatelja.

Osim toga, stranica 'Istražite' i odjeljak 'Predloženo za vas' mogu vam pomoći da otkrijete nove kontakte na temelju vaših postojećih veza i sadržaja s kojim komunicirate, uključujući postove koji vam se sviđaju.

Iskoristite kontakte i objave koje vam se sviđaju za angažman i rast

Nakon što savladate pronalaženje kontakata i lajkanih objava na Instagramu, možete iskoristiti ove informacije za povećani angažman i rast na platformi. Uključivanjem u sadržaj koji vaši kontakti vole i komentiraju, možete postati dio šireg razgovora i povećati svoju vidljivost.

Također, analizirajući vrste objava koje volite vi i vaši kontakti, možete dobiti dragocjene uvide u vrstu sadržaja koji odjekuje kod vaše publike. To može usmjeravati vašu strategiju stvaranja sadržaja, pomažući vam da proizvedete postove za koje je vjerojatnije da će vam se svidjeti i dijeliti, što će potaknuti rast vašeg računa.

Na kraju, nemojte se bojati posegnuti i povezati se s novim kontaktima, osobito onima koji dijele slične interese, što dokazuju njihove objave koje im se sviđaju. Izgradnja zajednice oko zajedničkih preferencija sadržaja može stvoriti zanimljivije i poticajnije okruženje na vašem Instagram feedu.

Uobičajene pogreške koje treba izbjegavati kada tražite postove koji vam se sviđaju na Instagramu

U vašoj potrazi za pronalaženjem postova koji vam se sviđaju na Instagramu, postoji nekoliko zamki koje trebate izbjeći. Jedna uobičajena pogreška je neažuriranje aplikacije, što može dovesti do propuštanja novih značajki ili promjena koje bi mogle utjecati na to kako pronalazite objave koje vam se sviđaju. Uvijek provjerite koristite li najnoviju verziju aplikacije.

Još jedna pogreška je pretjerano oslanjanje na alate treće strane bez razmatranja implikacija na sigurnost i privatnost. Uvijek temeljito istražite ove alate i shvatite potencijalne rizike prije nego što omogućite pristup svom Instagram računu.

Osim toga, izbjegavajte kršenje Instagramovih uvjeta pružanja usluge korištenjem neovlaštenih alata ili metoda. To može dovesti vaš račun u opasnost od kažnjavanja ili zabrane, što je kontraproduktivno za vaš angažman i napore za rast.

Zaključak i završne misli

Pronalaženje objava koje su vam se svidjele na Instagramu možda nije tako jednostavno kao što je nekad bilo, ali uz pravo znanje i alate svakako je moguće ponovno otkriti one objave koje su vam zapele za oko. Bez obzira koristite li izvorne značajke aplikacije, istražujete alate trećih strana ili upotrebljavate napredne tehnike, ključno je pristupiti zadatku strpljivo i kreativno.

Zapamtite da je pronalaženje objava koje vam se sviđaju samo jedan dio veće strategije za interakciju sa sadržajem i kontaktima na Instagramu. Korištenjem ovih uvida za povezivanje s drugima i informiranje o vašoj strategiji sadržaja, možete poboljšati svoje iskustvo na Instagramu i potaknuti značajan rast.

Dok se krećemo kroz krajolik društvenih medija koji se neprestano mijenja, važno je prilagoditi se i naučiti nove načine upravljanja našom digitalnom prisutnošću. Pronalaženje lajkovanih postova na Instagramu samo je jedna vještina u alatu entuzijasta društvenih medija, ali njeno ovladavanje može značajno promijeniti način na koji se bavimo platformom.

Nadam se da je ovaj vodič rasvijetlio put do pronalaženja vaših postova koji vam se sviđaju na Instagramu i pružio dragocjene uvide u to kako možete koristiti ovo znanje da obogatite svoje interakcije na društvenim mrežama. Sretno Instagram!

Trenutno Instagram ne nudi ugrađenu značajku koja korisnicima omogućuje pregled popisa objava koje su im se svidjele. Za razliku od nekih drugih platformi društvenih medija, Instagram daje prednost privatnosti korisnika i ne daje korisnicima pristup njihovoj cjelokupnoj povijesti aktivnosti, uključujući objave koje im se sviđaju. Međutim, postoje alternativne metode i alati trećih strana koji mogu ponuditi ograničenu funkcionalnost za pregledavanje postova koji su vam se svidjeli.

Iako sam Instagram ne pruža izravan način pregledavanja postova koji su vam se svidjeli, postoje aplikacije trećih strana i proširenja preglednika koji tvrde da nude ovu funkciju. Međutim, ključno je biti oprezan pri korištenju ovih alata, jer oni mogu zahtijevati pristup vašem Instagram računu i mogli bi potencijalno ugroziti sigurnost vašeg računa ili prekršiti uvjete usluge Instagrama. Osim toga, pouzdanost i točnost ovih alata mogu varirati, stoga ih koristite prema vlastitom nahođenju.

Jedan od načina da pratite objave koje ste lajkali na Instagramu jest da ih spremite u zbirke. Kada naiđete na objavu koju kasnije želite ponovno posjetiti, dodirnite ikonu oznake ispod objave kako biste je spremili u zbirku. Možete stvoriti i organizirati više kolekcija na temelju različitih tema ili interesa, što olakšava pronalaženje i referenciranje postova koji vam se sviđaju u budućnosti. Iako ova metoda ne pruža sveobuhvatan popis svih postova koji vam se sviđaju, nudi prikladan način označavanja i ponovnog pregledavanja određenog sadržaja.