Koliko su važni hashtagovi na TikToku

Kreirano 14 ožujka, 2024
tiktok hashtagovi

TikTok je osvojio svijet društvenih medija, osvojivši milijune korisnika svojim kratkim videozapisima i kreativnim sadržajem. Uz njegovu rastuću popularnost, bitno je da korisnici razumiju ulogu koju hashtagovi imaju na TikToku. Hashtagovi su vitalna komponenta TikTokovog algoritma, pomažući korisnicima da otkriju i angažiraju se s relevantnim sadržajem. U ovom ću članku raspravljati o značaju hashtagova na TikToku i kako oni mogu povećati vašu vidljivost i doseg na platformi.

Uloga hashtagova na TikTok-u

Hashtagovi služe kao način kategoriziranja i organiziranja sadržaja na TikToku. Kada uključite hashtag u opis ili komentare svog videozapisa, drugi ga korisnici mogu pretraživati i otkrivati. Na primjer, ako objavite plesni video i uključite hashtag #dance, svatko tko traži taj hashtag moći će pronaći vaš video. Hashtagovi također omogućuju korisnicima praćenje određenih tema i trendova, osiguravajući da nikad ne propuste najnovije viralne izazove ili trendove.

Osim toga, hashtagovi igraju ključnu ulogu u TikTokovom algoritmu. Kada koristite relevantne hashtagove, to povećava šanse da se vaš video pojavi na stranici "Za vas", gdje TikTok prikazuje sadržaj korisnicima na temelju njihovih preferencija i interesa. Stoga strateški korištenje hashtagova može značajno povećati vaše šanse za dosezanje šire publike i stjecanje više sljedbenika.

Prednosti korištenja hashtagova na TikTok-u

Korištenje hashtagova na TikToku nudi brojne prednosti za kreatore sadržaja i tvrtke. Prvo, oznake s oznakom # omogućuju povećanje vidljivosti vašeg videozapisa. Korištenjem popularnih hashtagova, vaš sadržaj ima veće šanse da ga otkriju korisnici koji aktivno pretražuju te teme ili trendove. Ova povećana vidljivost može dovesti do više lajkova, komentara i dijeljenja, što u konačnici povećava vaš angažman i broj pratitelja.

Štoviše, hashtagovi vam pomažu da se pridružite razgovorima i zajednicama na TikToku. Kada koristite hashtagove specifične za nišu, možete se povezati s istomišljenicima koji dijele slične interese. To može dovesti do suradnje, partnerstva, pa čak i mogućnosti umrežavanja. Korištenjem hashtagova možete pristupiti određenim zajednicama i izgraditi bazu vjernih obožavatelja za svoj sadržaj.

Na kraju, hashtagovi na TikToku omogućuju vam da ostanete relevantni i u tijeku s najnovijim trendovima. Prateći trendovske hashtagove, možete prepoznati popularne izazove, plesove ili memeove koji trenutno kruže platformom. Uključivanje ovih trendova u vaše videozapise može povećati vaše šanse da postanete viralni i dosegnete širu publiku.

Kako pronaći trendovske hashtagove na TikToku

Pronalaženje trendovskih hashtagova na TikToku ključno je kako biste ostali relevantni i povećali svoj doseg. Evo nekoliko učinkovitih strategija za otkrivanje popularnih hashtagova na platformi:

  1. Istražite stranicu Discover: TikTokova stranica Discover riznica je trendovskog sadržaja i hashtagova. Redovitim pregledavanjem ovog odjeljka možete prepoznati hashtagove koji su sve popularniji i koristiti ih u svojim videozapisima.
  2. Slijedite influencere i kreatore: Influenceri i kreatori sadržaja često prednjače kada su u pitanju popularni trendovi i hashtagovi. Prateći ih i obraćajući pozornost na hashtagove koje koriste, možete ostati ispred krivulje.
  3. Iskoristite TikTokovu funkciju pretraživanja: TikTokova traka za pretraživanje omogućuje vam istraživanje hashtagova povezanih s određenim temama. Jednostavno unesite ključnu riječ ili izraz i TikTok će prikazati relevantne hashtagove koje možete ugraditi u svoje videozapise.
  4. Istraživanje na drugim platformama: Dok je TikTok platforma za popularne hashtagove, druge platforme društvenih medija također mogu pružiti vrijedne uvide. Provjerite hashtagove koji su popularni na Instagramu,
  5. Twitter ili YouTube, jer bi također mogli biti popularni na TikToku.

Zapamtite, ključno je koristiti hashtagove koji su relevantni za vaš sadržaj i koji su u skladu s vašom nišom. Korištenje nasumičnih ili nepovezanih oznaka s oznakom # može dovesti do prekida angažmana i čak do toga da vaš sadržaj bude označen kao neželjena pošta.

Strategije za učinkovito korištenje hashtagova na TikTok-u

Učinkovita upotreba hashtagova na TikToku može značajno utjecati na vidljivost i angažman vašeg sadržaja. Evo nekoliko strategija koje treba razmotriti:

  1. Budite precizni: korištenje specifičnih hashtagova koji su relevantni za vaš sadržaj može vam pomoći da ciljate željenu publiku. Na primjer, umjesto #beauty, pokušajte koristiti #skincare ili #makeuptutorial da biste privukli korisnike koji su posebno zainteresirani za te teme.
  2. Pomiješajte popularne i nišne hashtagove: korištenje kombinacije popularnih i nišnih hashtagova može vam pomoći da postignete ravnotežu između dosezanja šire publike i povezivanja s angažiranijom zajednicom. Popularni hashtagovi povećavaju vaše šanse da budete otkriveni, dok vam hashtagovi u niši pomažu u povezivanju s ciljanom publikom.
  3. Izradite markirane hashtagove: ako ste tvrtka ili kreator sadržaja, razmislite o stvaranju vlastitih markiranih hashtagova. Brendirani hashtagovi mogu vam pomoći u izgradnji svijesti o brendu, potaknuti sadržaj koji generiraju korisnici i potaknuti osjećaj zajednice oko vašeg brenda.
  4. Uključite se s hashtag izazovima: TikTok je poznat po svojim virusnim izazovima. Sudjelovanje u hashtag izazovima ne samo da povećava vaše šanse da postanete viralni, već vam također pomaže da se povežete sa širom TikTok zajednicom. Uključite se u popularne izazove korištenjem odgovarajućih oznaka s oznakom # i stavljanjem svojeg jedinstvenog lika u trend.

Koliko hashtagova trebate koristiti na TikToku?

Broj hashtagova koje biste trebali koristiti na TikToku ovisi o vašem sadržaju i ciljevima. Dok TikTok dopušta do 100 znakova u opisu, općenito se preporučuje korištenje oko 3-5 hashtagova po videu. Korištenje previše hashtagova može učiniti da vaš naslov izgleda pretrpano i neželjeno. Umjesto toga, usredotočite se na korištenje relevantnih i ciljanih hashtagova koji točno opisuju vaš sadržaj.

Istraživanja pokazuju da videozapisi s 3-5 hashtagova imaju bolju izvedbu u smislu angažmana i dosega. Međutim, bitno je eksperimentirati i pronaći ono što najbolje odgovara vašoj specifičnoj niši i publici. Pratite izvedbu svog videa analizirajući analitiku koju pruža TikTok kako biste utvrdili koji hashtagovi potiču najveći angažman.

tiktok hashtagovi 2

Virusni hashtagovi na TikTok-u i njihov utjecaj

Virusni hashtagovi na TikToku mogu katapultirati vaš sadržaj u središte pozornosti, izlažući ga ogromnoj publici. Korištenje ovih trendovskih hashtagova može značajno utjecati na vašu vidljivost i angažman. Međutim, važno je napomenuti da jahanje vala viralnih hashtagova zahtijeva brzo razmišljanje i praćenje najnovijih trendova. Uključivanje viralnog hashtaga u vaš sadržaj može povećati vaše šanse da se pojavite na stranici "Za vas" i da sami postanete viralni.

Kada koristite virusne hashtagove, ključno je staviti svoj jedinstveni pečat na trend kako biste se istaknuli iz gomile. Dodavanje vlastite kreativnosti i osobnosti trendu pomoći će vam da zaokupite pozornost korisnika i povećate svoje šanse za dobivanje sljedbenika i angažman.

Korištenje trendovskih hashtagova na TikToku danas

Kako biste najbolje iskoristili trendovske hashtagove na TikToku, razmotrite sljedeće savjete:

  1. Djelujte brzo: Trendovi na TikToku brzo dolaze i odlaze. Kako biste iskoristili trendovski hashtag, morate djelovati brzo i što je prije moguće stvoriti sadržaj koji je u skladu s trendom.
  2. Ostanite autentični: Iako je bitno skočiti na trendovske hashtagove, jednako je važno ostati vjeran svom brendu i autentičnosti. Stvorite sadržaj koji rezonira s vašom ciljnom publikom, a istovremeno neprimjetno uključujete trendovski hashtag.
  3. Dodajte vrijednost: nemojte samo upotrebljavati trendovske hashtagove radi sebe. Pružite vrijednost svojoj publici putem zabavnog, informativnog ili inspirativnog sadržaja. Dodavanjem vrijednosti povećavate šanse da se korisnici angažiraju s vašim sadržajem i prate vaš račun.
  4. Pratite trendove i uključite se: Ostanite aktivni na TikToku i pratite najnovije trendove. Povežite se s drugim kreatorima koristeći isti hashtag lajkanjem, komentiranjem i suradnjom. To će vam pomoći da izgradite veze i povećate svoju vidljivost unutar TikTok zajednice.

Zaključak: važnost hashtagova na TikTok-u

Zaključno, hashtagovi igraju ključnu ulogu u širenju vašeg dosega i vidljivosti na TikToku. Korištenjem relevantnih i ciljanih hashtagova možete povećati svoje šanse za pojavljivanje na stranici "Za vas", dosezanje šire publike i stjecanje više sljedbenika. Hashtagovi vam pomažu da kategorizirate svoj sadržaj, pridružite se razgovorima i zajednicama i budete u tijeku s najnovijim trendovima.

Kako biste maksimalno iskoristili hashtagove na TikToku, budite strateški, autentični i kreativni. Upotrijebite mješavinu popularnih i nišnih hashtagova, uključite se u trendovske izazove i pratite platformu za najnovije trendove. Iskorištavanjem snage hashtagova možete otključati puni potencijal TikToka i postići svoje ciljeve vezane uz sadržaj.

Da biste koristili hashtagove na TikToku, jednostavno ih uključite u opis svog videa prije nego što ga objavite. Također možete dodati hashtagove u komentare na svoje ili tuđe videozapise kako biste povećali vidljivost. Klikom na hashtag odvest ćete se na stranicu koja sadrži sve videozapise označene tim specifičnim hashtagom

Hashtagovi u trendu na TikToku popularni su tagovi koje TikTok zajednica naširoko koristi i s kojima se aktivno bavi. Ovi hashtagovi često odražavaju trenutne izazove, meme ili teme koje privlače pozornost na platformi. Korištenje trendovskih hashtagova može pomoći u povećanju vidljivosti vašeg sadržaja

TikTok dopušta korisnicima da uključe do 100 znakova u naslov, tako da možete koristiti onoliko hashtagova koliko želite unutar ovog ograničenja. Međutim, općenito se preporučuje korištenje kombinacije popularnih, nišnih i brendiranih hashtagova relevantnih za vaš sadržaj. Eksperimentiranje s različitim brojem oznaka s oznakom # i analiza njihovog utjecaja na izvedbu vašeg videozapisa može pomoći u određivanju optimalne količine za vaš sadržaj