Kako se potvrditi na Instagramu: otključajte plavu kvačicu

Kreirano 14 ožujka, 2024
provjereni instagram

Kao strastveni korisnik Instagrama, siguran sam da ste naišli na račune s onom željenom plavom kvačicom pored korisničkog imena. Ta plava kvačica je simbol prestiža i autentičnosti, što znači da je račun verificiran od strane Instagrama. Ali što točno znači biti verificiran na Instagramu i zašto je to važno?

Što je plava kvačica i zašto je važna?

Plava kvačica na Instagramu označava da je račun autentičan i da pripada javnoj osobi, slavnoj osobi ili globalnom brendu. Djeluje kao znak vjerodostojnosti i pomaže korisnicima identificirati legitimne račune u moru imitatora i lažnih profila. Potvrđivanje na Instagramu ne samo da dodaje vjerodostojnost vašem računu, već također otvara svijet mogućnosti, kao što su povećana vidljivost, partnerstva s markama i pristup ekskluzivnim značajkama.

Prednosti verifikacije na Instagramu

Dakle, koje su prednosti dobivanja te plave kvačice na Instagramu? Pa, da vam kažem, ima ih mnogo. Prvo, verifikacija na Instagramu vašem će računu dati osjećaj legitimnosti. Vašim sljedbenicima i potencijalnim sljedbenicima pokazuje da ste ono za što tvrdite da jeste. Ovo može biti posebno važno za javne osobe, utjecajne osobe i tvrtke koje žele uspostaviti povjerenje i vjerodostojnost kod svoje publike.

Drugo, verifikacija na Instagramu može značajno povećati vašu vidljivost. Vjerojatnije je da će se verificirani računi pojaviti u rezultatima pretraživanja i istražiti stranice, što korisnicima olakšava otkrivanje vas i vašeg sadržaja. Ova povećana vidljivost može dovesti do porasta broja sljedbenika, angažmana i naposljetku, prilika za suradnju, sponzorstva i partnerstva s markama.

Kako povećati svoje šanse za verifikaciju na Instagramu

Sada kada razumijemo važnost i prednosti verifikacije na Instagramu, zaronimo u strategije koje mogu povećati vaše šanse da dobijete tu nedostižnu plavu kvačicu. Prije svega, ključno je izgraditi snažno i angažirano praćenje na Instagramu. Iako ne postoji određeni broj sljedbenika koji je potreban za provjeru, posjedovanje velike i aktivne publike može pokazati vaš utjecaj i relevantnost u vašoj niši.

Osim toga, usredotočite se na stvaranje visokokvalitetnog, originalnog sadržaja koji ima odjeka kod vaše ciljane publike. Dosljednost je ključna, stoga uspostavite raspored objavljivanja i pridržavajte ga se. Povežite se sa svojim pratiteljima tako što ćete odgovarati na komentare, lajkati i komentirati njihove objave te sudjelovati u relevantnim razgovorima unutar vaše zajednice. Što je vaša publika angažiranija, veća je vjerojatnost da će vas Instagram uzeti u obzir za verifikaciju.

Koliko pratitelja trebate za potvrdu na Instagramu?

Jedno od najčešćih pitanja kada je u pitanju verifikacija na Instagramu je: "Koliko pratitelja trebam za potvrdu?" Nažalost, ne postoji magični broj. Instagram nema poseban zahtjev za brojem pratitelja za provjeru. Umjesto toga, fokusiraju se na autentičnost, jedinstvenost i utjecaj računa. Važno je zapamtiti da se provjera ne temelji samo na broju pratitelja, već na utjecaju i dosegu vašeg računa.

Iako velik broj sljedbenika svakako može pomoći, to nije jedina determinanta za provjeru. Instagram gleda na različite čimbenike, kao što su spominjanja u tisku, medijska pokrivenost i ukupna reputacija računa. Dakle, umjesto da budete opsjednuti brojem pratitelja, usredotočite se na izgradnju istinske i angažirane zajednice oko svog računa.

provjereni instagram 2

Koraci za besplatnu potvrdu na Instagramu

Sada kada smo pokrili važnost verifikacije i čimbenike koji na nju utječu, istražimo korake koje možete poduzeti da biste se besplatno potvrdili na Instagramu. Postupak verifikacije na Instagramu je jednostavan, ali zahtijeva posebnu pozornost na detalje. Evo vodiča korak po korak koji će vam pomoći da se snađete u procesu:

  1. Korak 1: Provjerite ispunjava li vaš račun uvjete - Prije nego započnete postupak verifikacije, provjerite ispunjava li vaš račun kriterije prihvatljivosti za Instagram. Vaš račun mora biti autentičan, jedinstven, potpun i javan.
  2. Korak 2: Pripremite svoj račun – ažurirajte svoj profil jasnom profilnom slikom, zanimljivom biografijom i vezom na vašu web stranicu ili drugu relevantnu online prisutnost. Provjerite je li vaš račun aktivan i redovito ažuriran sadržajem visoke kvalitete.
  3. Korak 3: Prikupite popratne dokumente - Instagram može zahtijevati da dostavite službene dokumente kako biste dokazali svoj identitet i autentičnost. To može uključivati identifikacijske dokumente koje je izdala vlada, statute poduzeća ili spominjanje javnih osoba u tisku.
  4. Korak 4: Pošaljite svoj zahtjev za potvrdu - Idite na svoje Instagram postavke, idite na karticu "Račun" i odaberite "Zatraži potvrdu". Ispunite tražene podatke, priložite popratne dokumente i pošaljite svoj zahtjev.
  5. Korak 5: Pričekajte odgovor - Nakon podnošenja zahtjeva za potvrdu, sve što možete učiniti je čekati. Instagram će pregledati vaš zahtjev i obavijestiti vas o svojoj odluci putem obavijesti u postavkama vašeg računa. Ovaj proces može trajati od nekoliko dana do nekoliko tjedana.

Koliko košta verifikacija na Instagramu?

Jedna od najčešćih zabluda vezanih uz verifikaciju Instagrama je uvjerenje da zahtijeva plaćanje. Dopustite mi da ovo razjasnim jednom zauvijek - Instagram ne naplaćuje nikakve naknade za provjeru. Proces verifikacije je potpuno besplatan. Ako naiđete na usluge ili pojedince koji tvrde da nude potvrdu u zamjenu za novac, vjerojatno su prevaranti. Instagramov postupak verifikacije temelji se isključivo na autentičnosti i utjecaju računa, a ne na financijskim transakcijama.

Uobičajene pogreške koje treba izbjegavati prilikom prijave za potvrdu

Iako se postupak verifikacije na Instagramu može činiti jednostavnim, postoji nekoliko uobičajenih pogrešaka koje mogu umanjiti vaše šanse za potvrdu. Evo nekih zamki koje treba izbjegavati:

  • Nepotpuni ili netočni podaci - provjerite jeste li dali točne i ažurne podatke prilikom podnošenja zahtjeva za potvrdu. Još jednom provjerite svoje popratne dokumente i provjerite jesu li valjani i relevantni.
  • Kupnja pratitelja ili angažmana - Instagram može lako otkriti lažne pratitelje i angažman. Izbjegavajte kupovati sljedbenike, lajkove ili komentare, jer to može naštetiti vašem kredibilitetu i smanjiti vaše šanse za provjeru.
  • Oponašanje drugih – ne pokušavajte oponašati javnu osobu ili poznati brend. Instagram provjerava račune kako bi spriječio lažno predstavljanje, a ne kako bi ga omogućio. Budite autentični i iskreni u svom pristupu.
  • Biti neaktivan ili nedosljedan - Redovito ažurirajte svoj račun svježim i zanimljivim sadržajem. Neaktivnost ili nedosljednost može ostaviti dojam napuštenog ili nevažnog računa.

Alternative Instagram potvrdi

Ako ste isprobali sve strategije i još uvijek se niste uspjeli potvrditi na Instagramu, ne gubite nadu. Iako plava kvačica može biti krajnji cilj, postoje alternativni načini za uspostavljanje vjerodostojnosti i autentičnosti na platformi. Razmislite o tome da se usredotočite na izgradnju snažnog osobnog brenda, suradnju s drugim provjerenim računima, iskorištavanje utjecajnog marketinga ili traženje medijske pokrivenosti kako biste poboljšali svoj ugled i vidljivost.

Zaključak

Zaključno, potvrda na Instagramu i otključavanje željene plave kvačice zahtijeva kombinaciju autentičnosti, utjecaja i strateških napora. Iako ne postoji zajamčena formula za provjeru, slijedeći korake navedene u ovom članku možete povećati svoje šanse za uspjeh. Upamtite, provjera se ne odnosi samo na broj pratitelja, već i na utjecaj i doseg vašeg računa. Usredotočite se na izgradnju istinske i angažirane zajednice, stvarajte sadržaj visoke kvalitete i ostanite dosljedni. I što je najvažnije, ne zaboravite da verifikacija nije jedino mjerilo uspjeha na Instagramu. Izgradnja snažnog osobnog brenda i uspostavljanje značajnih veza s publikom može biti jednako korisno.

Da biste zatražili potvrđenu značku na Instagramu, idite na svoj profil, dodirnite ikonu izbornika, odaberite "Postavke", zatim dodirnite "Račun" i na kraju odaberite "Zatraži potvrdu". Morat ćete unijeti svoje korisničko ime računa, puno ime i kopiju službenog identifikacijskog dokumenta s fotografijom kako biste dovršili zahtjev za potvrdu

Instagram obično provjerava račune koji predstavljaju dobro poznate, vrlo tražene pojedince, robne marke ili entitete. Računi se također moraju pridržavati Instagramovih uvjeta pružanja usluge i smjernica zajednice, biti autentični, istaknuti i imati potpun profil. Imati značajan broj pratitelja nije uvjet za verifikaciju

Nakon podnošenja zahtjeva za verifikaciju, Instagram će pregledati račun kako bi utvrdio ispunjava li kriterije za verifikaciju platforme. Proces pregleda može potrajati nekoliko tjedana, a Instagram će obavijestiti vlasnika računa o statusu verifikacije putem izravne poruke