Većina praćenih tiktok računa

Kreirano 10 ožujka, 2024
Korisnici Tiktoka

TikTok, div društvenih medija za dijeljenje videa, nastavlja dominirati digitalnim krajolikom, s više od milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta. Meteorski uspon platforme do slave može se pripisati njezinoj jedinstvenoj mješavini sadržaja koji generiraju korisnici, viralnih trendova i visoko personaliziranog algoritma koji privlači korisnike satima. U ovom članku istražujemo najpraćenije TikTok račune 2024., otkrivajući tajne iza njihovog uspjeha i ispitujući raspon sadržaja koji je ove kreatore katapultirao do svjetske zvijezde.

1. Khabane Lame (@khaby.lame)

Na vrhu naše liste sa zapanjujućim brojem sljedbenika koji premašuje 161 milijun je Khabane Lame. Široko poznat po svom TikTok operateru, @khaby.lame, ovaj kreator rođen u Senegalu, sa sjedištem u Italiji, proslavio se svojim besmislenim, ali urnebesno učinkovitim uklanjanjem prekompliciranih 'life-hack' videozapisa. Lameov meteorski uspon na prvo mjesto TikToka bio je potaknut njegovom nepretencioznošću, privlačnošću za svakog čovjeka i njegovom vještinom ismijavanja životnih apsurda s mrtvim izrazom lica.

2. Charli D'Amelio (@charlidamelio)

Odmah iza Lamea je prethodni nositelj naslova, Charli D'Amelio, s preko 152 milijuna pratitelja. Poznata kao kraljica TikToka, D'Ameliino plesno umijeće, zajedno s njezinom zaraznom osobnošću, učinilo ju je poznatim imenom među korisnicima platforme. Unatoč tome što je izgubila svoje prvo mjesto od Lamea, D'Amelio je i dalje jedna od najutjecajnijih osoba platforme, prikupljajući milijarde pregleda i lajkova na svom sadržaju.

3. Bella Poarch (@bellapoarch)

Treća na našem popisu je Bella Poarch, filipinsko-američka TikTok senzacija koja je privukla masovno praćenje od preko 93,8 milijuna pratitelja. Poarch je do neba stekla slavu svojim hipnotičnim video zapisima koji pomiču glavu i zaslužuju titulu "najlajkanijeg" TikTok videa u roku od godinu dana od pridruživanja platformi.

4. MrBeast (@mrbeast)

Poznat po svojim velikim filantropskim gestama i zapanjujućim izazovima, Jimmy 'MrBeast' Donaldson uspješno je prenio svoju YouTube slavu na platformu TikTok. S više od 93,4 milijuna sljedbenika, MrBeast je jedan od najbrže rastućih računa platforme, koji nudi male verzije svojih YouTube izazova i sudjeluje u viralnim trendovima.

5. Addison Rae (@addisonraee)

Addison Rae, najpoznatija po svojim plesnim koreografijama, drži peto mjesto s preko 88,6 milijuna pratitelja. Njezina popularnost na TikToku proširila se i na druge platforme, što je dovelo do suradnje s poznatim markama i pojavljivanja u popularnim TV emisijama.

Tiktok raste

6. Zach King (@zachking)

Zach King, internetska ličnost i iluzionist, zaokupio je pozornost preko 81,1 milijuna pratitelja na TikToku. Poznat po svojim 'magic vines', Kingov sadržaj spoj je magije, iluzije i pametnih tehnika uređivanja, što ga čini jednim od najunikatnijih kreatora platforme.

7. Kimberly Loaiza (@kimberly.loaiza)

Na sedmoj je poziciji meksička pjevačica i vlogerica Kimberly Loaiza s više od 80,9 milijuna pratitelja. Poznata po svojim energičnim videozapisima i sadržaju koji se može povezati, Loaiza je postala omiljena figura u TikTok zajednici španjolskog govornog područja.

8. TikTok (@tiktok)

Ironično, službeni TikTok račun našao se na osmom mjestu s preko 79 milijuna pratitelja. Račun je poznat po predstavljanju kreatora, dijeljenju ažuriranja platforme i promoviranju trendovskih hashtagova i izazova.

9. Burak Özdemir (@cznburak)

Burak Özdemir (@cznburak)
Burak Özdemir, poznatiji kao Cznburak na TikToku, turski je kuhar koji je prikupio preko 74,7 milijuna pratitelja. Özdemirove nevjerojatne kulinarske kreacije i njegov zarazni osmijeh učinili su ga globalnom internet senzacijom.

10. Dwayne “The Rock” Johnson (@therock)
Hollywoodska superzvijezda, Dwayne "The Rock" Johnson, zaokružuje top 10 s preko 74,2 milijuna pratitelja. Johnsonov TikTok sadržaj uključuje rutine vježbanja, video zapise iza scene i njegov prepoznatljiv brend motivacijskog sadržaja.

Časna priznanja
Značajna spominjanja izvan top 10 uključuju Dixie D'Amelio (@dixiedamelio) s 56,4 milijuna pratitelja, Jasona Derula (@jasonderulo) s 58 milijuna pratitelja i Selenu Gomez (@selenagomez) s 58,9 milijuna pratitelja.

Zaključak

Kako se TikTok nastavlja razvijati i širiti svoj globalni doseg, popis najpraćenijih računa platforme stalno se mijenja. Od plesača i komičara do kuhara i holivudskih superzvijezda, TikTok je i dalje mjesto za lansiranje raznolikog i kreativnog sadržaja, privlačeći milijune pratitelja iz cijelog svijeta.

Bilo da ste robna marka koja želi surađivati s utjecajnim osobama ili korisnik koji želi pratiti najnovije trendove, praćenje najpraćenijih TikTok računa može ponuditi dragocjene uvide u vrste sadržaja koji odjekuju među publikom diljem svijeta.

Prema posljednjim podacima, Charli D'Amelio drži titulu s milijunima sljedbenika, poznata po svojim zanimljivim plesnim i video zapisima za sinkronizaciju usana koji odjekuju kod široke publike.

Sadržaj se uvelike razlikuje, ali često uključuje plesne izazove, humoristične skečeve, ritmove uz popularne pjesme, DIY vodiče i vlogove o životnom stilu. Svaki kreator donosi svoj jedinstveni stil na platformu.

Dosljednost, autentičnost i angažman su ključni. Stvorite sadržaj koji rezonira s vašom publikom, uključite se u sadržaje drugih korisnika, surađujte s utjecajnim osobama, koristite trendovske hashtagove i optimizirajte svoj profil za maksimalnu vidljivost. Potrebno je vrijeme i predanost, ali s pravim pristupom možete postojano povećavati broj svojih sljedbenika.