Povećajte svoju online prisutnost uz Pinterest za posao

Kreirano 14 ožujka, 2024
pinterest za posao

Kao vlasniku tvrtke u digitalnom dobu, ključno je uspostaviti snažnu online prisutnost kako biste dosegli širu publiku. Jedna platforma koja može uvelike pridonijeti vašem online uspjehu je Pinterest. Sa svojim vizualno privlačnim sučeljem i ogromnom bazom korisnika, Pinterest vam može pomoći da promovirate svoje proizvode ili usluge na jedinstven i privlačan način. U ovom ću vas članku provesti kroz postupak postavljanja poslovnog računa na Pinterestu i podijeliti vrijedne savjete za korištenje ove platforme za povećanje vaše online prisutnosti.

Prednosti korištenja Pinteresta za posao


Pinterest nije samo još jedna platforma društvenih medija; to je moćan alat koji može privući promet na vašu web stranicu, povećati svijest o robnoj marki i na kraju povećati vašu prodaju. S više od 400 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta, Pinterest pruža ogromnu publiku koju vaša tvrtka može iskoristiti. Štoviše, korisnici Pinteresta aktivno traže inspiraciju i ideje, što ga čini idealnom platformom za prikazivanje vaših proizvoda ili usluga na vizualno uvjerljiv način.

Postavljanje poslovnog računa na Pinterestu

Da biste započeli s Pinterestom za posao, morate stvoriti Pinterest poslovni račun. Postavljanje računa je jednostavan proces koji počinje posjetom web stranici Pinterest Business i klikom na gumb "Pridružite se kao tvrtka". Od vas će se od vas tražiti da navedete naziv svoje tvrtke, adresu e-pošte i lozinku. Nakon što dovršite ove korake, Pinterest će vas voditi kroz postupak postavljanja vašeg profila, uključujući dodavanje logotipa vaše tvrtke, sažetog opisa i URL-a vaše web stranice.

Stvaranje privlačnog Pinterest profila

Vaš Pinterest profil je lice vašeg poslovanja na platformi, stoga je ključno da bude uvjerljiv i profesionalan. Započnite odabirom privlačne profilne slike koja predstavlja vaš brend. Zatim napišite sažetu i zanimljivu biografiju koja jasno govori o čemu se radi. Koristite ključne riječi relevantne za vašu industriju kako biste optimizirali svoj profil za tražilice. Na kraju, ne zaboravite uključiti vezu na svoju web stranicu kako biste privukli promet i potencijalne kupce.

Kako optimizirati svoje Pinterest ploče za maksimalnu vidljivost

Pinterest ploče izvrstan su način da organizirate svoj sadržaj i da ga korisnici Pinteresta lako otkriju. Prilikom izrade ploča odaberite jasne i opisne nazive koji točno predstavljaju sadržaj unutar njih. Svakako svakoj ploči dodajte opis bogat ključnim riječima kako biste poboljšali njezinu vidljivost na tražilicama. Nadalje, organizirajte svoje pribadače u relevantne kategorije kako biste korisnicima olakšali pronalaženje onoga što traže. Zapamtite, što su vaše ploče organiziranije i optimiziranije, veća je vjerojatnost da će vaš sadržaj biti viđen i podijeljen.

Najbolji primjeri iz prakse za pričvršćivanje i promicanje vaših proizvoda/usluga

Kada je riječ o pričvršćivanju i promoviranju vaših proizvoda ili usluga na Pinterestu, važno je pronaći ravnotežu između samopromocije i pružanja vrijednog sadržaja. Dok je predstavljanje vaše ponude ključno, jednako je važno pružiti inspirativan i informativan sadržaj koji odjekuje vašoj ciljanoj publici. Osim toga, koristite visokokvalitetne slike i uvjerljive opise kako biste privukli pozornost korisnika i potaknuli angažman. Suradnja s influencerima ili pokretanje natjecanja također može pomoći u povećanju vidljivosti vaših pribadača i proširiti vaš doseg.

pinterest za posao 2

Korištenje obogaćenih pribadača za poboljšanje vaših pribadača

Bogati pribadači su napredna značajka na Pinterestu koja vam omogućuje pružanje više konteksta i informacija o vašim pribadačama. Postoje četiri vrste obogaćenih pribadača: pribadače proizvoda, pribadače recepata, pribadače članaka i pribadače aplikacija. Svaka vrsta obogaćene pribadače nudi jedinstvene pogodnosti ovisno o vrsti vašeg poslovanja. Na primjer, pribadače proizvoda omogućuju vam da uključite informacije o cijenama i dostupnosti u stvarnom vremenu, što korisnicima olakšava donošenje odluka o kupnji. Upotrebom bogatih pribadača možete poboljšati korisničko iskustvo i pružiti vrijedne informacije koje potiču angažman i konverzije.

Praćenje i analiza vaših Pinterest metrika

Za mjerenje uspjeha vaših Pinterest marketinških napora, bitno je pratiti i analizirati svoje Pinterest metrike. Pinterest nudi ugrađeni analitički alat koji nudi vrijedne uvide u vašu publiku, angažman i najuspješnije pribadače. Prateći ove metrike, možete identificirati trendove, razumjeti preferencije svoje publike i prilagoditi svoj sadržaj i strategije u skladu s tim. Uz to, razmislite o korištenju analitičkih alata trećih strana kako biste stekli dublje razumijevanje svoje izvedbe na Pinterestu i donijeli odluke na temelju podataka kako biste optimizirali svoje rezultate.

Promovirane pribadače: Oglašavanje na Pinterestu za poslovni rast

Ako želite podići svoj Pinterest marketing na višu razinu, razmislite o korištenju promoviranih pribadača. Promovirani pribadači su plaćeni oglasi koji se pojavljuju u feedovima korisnika, rezultatima pretraživanja i povezanim pribadačama. Omogućuju vam da dosegnete širu publiku i povećate vidljivost vaših pribadača. Kada stvarate promovirane pribadače, svakako odaberite uvjerljive vizualne elemente, relevantne ključne riječi i privlačne opise. Redovito pratite izvedbu svojih promoviranih pinova i izvršite potrebne prilagodbe kako biste optimizirali svoje oglasne kampanje za maksimalnu učinkovitost.

Integracija Pinteresta s drugim platformama društvenih medija

Kako biste maksimalno povećali učinak svojih Pinterest marketinških napora, važno je integrirati Pinterest s drugim platformama društvenih medija. Unakrsno promoviranje vašeg Pinterest sadržaja na platformama kao što su Facebook, Instagram i Twitter može pomoći privući više prometa na vaše Pinterest ploče i povećati angažman. Osim toga, olakšajte korisnicima dijeljenje vaših pribadača na različitim platformama društvenih medija dodavanjem gumba za dijeljenje na društvenim mrežama na vašu web stranicu ili blog. Povezivanjem svoje prisutnosti na Pinterestu s drugim kanalima društvenih medija, možete stvoriti kohezivnu online prisutnost koja dopire do šire publike.

Savjeti za privlačenje prometa na vašu web stranicu pomoću Pinteresta
Pinterest nije samo platforma za predstavljanje vaših proizvoda ili usluga; također je moćan alat za privlačenje prometa na vašu web stranicu. Kako biste iskoristili Pinterest za promet web stranice, započnite uključivanjem URL-a svoje web stranice u svoj Pinterest profil i pribadače. Optimizirajte svoje pribadače relevantnim ključnim riječima i uvjerljivim opisima koji mame korisnike da kliknu na vašu web stranicu. Uz to, razmislite o stvaranju vizualno privlačne grafike posebno dizajnirane za Pinterest koja vodi korisnike do relevantnih postova na blogu, odredišnih stranica ili stranica proizvoda na vašoj web stranici. Primjenom ovih strategija možete privući više posjetitelja na svoje web mjesto i povećati šanse da ih pretvorite u kupce.

Zaključak: Pinterest za tvrtke - moćan alat za online prisutnost

Zaključno, postavljanje Pinterest poslovnog računa može značajno povećati vašu online prisutnost i pomoći vam da dosegnete širu publiku. Stvaranjem privlačnog profila, optimiziranjem vaših ploča, strateškim pribadanjem i upotrebom naprednih značajki kao što su obogaćeni pribadači i promovirani pribadači, možete povećati učinak svojih marketinških napora na Pinterestu. Dodatno, integracija Pinteresta s drugim platformama društvenih medija i privlačenje prometa na vašu web stranicu pomoću Pinteresta može dodatno poboljšati vašu online vidljivost i rast. Prihvatite snagu Pinteresta za posao i otključajte nove mogućnosti za svoj brend u digitalnom svijetu.

Idealna veličina pribadače na Pinterestu je 1000x1500 piksela, prema preporukama Pinteresta. Međutim, prihvatljiv je i standardni omjer 2:3.
Preporučljivo je izbjegavati više pribadače jer ih Pinterest ima tendenciju odrezati u mobilnom feedu

Preporuča se kreirati 3 do 5 novih pinova svaki dan. U slučaju vremenskih ograničenja, planiranje izrade 20-25 pinova tijekom vikenda je održiva opcija.
Korištenje opcije "objavi kasnije" može pomoći u učinkovitom upravljanju rasporedom objavljivanja

Pinterest je koristan za tvrtke jer nudi organski doseg, dopuštajući dosljedno stvaranje novih posjetitelja, potencijalnih kupaca i prodaje.
Ključno je strateški koristiti Pinterest pričvršćivanjem profitabilnog sadržaja, postavljanjem profitabilnog profila i korištenjem pravih ključnih riječi kako biste maksimalno iskoristili njegov potencijal za rast poslovanja